Zveckanje klikera

Samo je jedan način da saznaš kako zveckaju klikeri u mojoj glavi...

24.07.2008.

Grad ljubavi I

            Njihova imena nisu važna. Na svijetu ima toliko duša koje se mogu poistovijetiti sa njima da bi oni morali imati po nekoliko imena. Zato ćemo ih jednostavno zvati on i ona.

 

            Tu noć su se prvi put vidjeli. Upoznali su se u njegovom gradu. Došla je da ga upozna. Zajedno sa drugaricom doputovala je u njegov grad. On je osjećao kao da je već poznaje, a ona... ona je vješto krila osjećanja. Možda ništa nije ni osjećala.

 

            Tu veče su izašli skupa. Navodno je čula da je u njegovom gradu dobra atmosfera i da ima dobrih mjesta za izlazak te da će provod biti nezaboravan.Tu noć su se fino proveli. Znala je da noć u drugom gradu može smao da sluti na dobar provod. Noć u gradu u kojem je on domaćin.

 

            Napila se. I on se napio. Uprkos okusa alkohola u ustima bilo im je lijepo. Smijali su se dok su se vraćali kući. Njegovoj kući. Nevino su flertovali cijelim putem. Povremeno su hodali zagrljeno, a povremeno držeći se za ruke.

 

            Ušavši u kuću, samo je uletjela u spavaćicu i onako slomljena, srušila se u krevet. Nježno joj je prišao, pokrio ju, poljubio u obraz i rekao da će leći do nje, na drugu stranu kreveta. Nasmiješila se odobravajući. Skinuo je hlače.

 

„Ja spavam u boksericama i majici.“ obavijestio ju je.

„Možeš skinuti i majicu.“ odgovorila mu je.

 

            Tako je i uradio pa legao do nje.

 

„Okreni se na desni bok.“ rekla je.

„To znači prema tebi?“ pitao je nesigurnim glasom.

„Da!“