Zveckanje klikera

Samo je jedan način da saznaš kako zveckaju klikeri u mojoj glavi...

24.07.2008.

Grad ljubavi II

            Dok se okretao, uhvatila ga je za ruku. Prsti su im se ispreplitali. Prebacila je njegovu ruku preko svog tijela i dalje držeći svoju šaku u njegovoj.

 

            Neko vrijeme su tako ležali zagrljeni, nepomično, a onda je ona, onako izmorena dugim provodom u gradu i pijana od nebrojnih alkoholnih pića, utonula u san. Želio ju je, ali ne na taj način, ne u takvom stanju.

 

            Probudio se u sami svitaj zore. Ona je još spavala. Primijetio joj je golu nogu. Pomilova ju, nježnim pokretima ruke, sroz do butine, a zatim ustuknuo i popravio čaršaf pokrivajući njenu golotinju. Ustao je i skuhao kafu. Pio je kafu i uvlačio debele dimove cigarete. Nikad nije osjetio ljepotu jutra kao tog dana.

 

            Ona je ustala sat kasnije. Uz osmijeh mu se pridružila. Ispila je nekoliko gutljaja kafe iz njegove šoljice i uzela nekoliko zalogaja njegovog doručka pri tome  posluživši se njegovim escajgom. Bez riječi su komunicirali. Očima i govorom tijela su rekli mnogo toga. Osmijehom mu je rekla kako se sinoć dobro provela i izrazila zahvalnost na gostoprimstvu. Rekla mu kako joj puno znači što se prema njoj ponio kako džentlmen. On je njoj pogledom dao do znanja da mu se jako dopada i da ju želi. Uzvratila je osmijehom odobravajući.

 

            Ustao je, uhvatio je za ruku i odveo u kuću. Zaustavila ga je u hodniku trzajem ruke. Od tog trzaja se okrenuo nazad prema njoj. Pogledi su im se sreli. Dok su im se lica približavala, stavila mu je svoje nježne ruke oko vrata i privlačila mu glavu svome licu. Pri samom dodiru usana oboje su sklopili oči. Trenutak se pretvorio u vječnost, a poljubac u osjećaj sreće i zadovoljstva. I dalje spojeni u jedno pravili su sitne korake prema vratima spavaće sobe. I ne primijetivši spotaknuo se i pao na krevet, a ona zajedno sa njim. Ostala mu je u naručju ležati na njemu na krevetu.

 

            Poslije dugog i strastvenog poljubca, odvojila je svoje pune, zanosne usne od njegovih, izdigla se iznad njega i još jednom ga pogledal u oči tražeći u njima potvrdu želje. Zatim je jednim potezom svukla spavaćicu preko glave, rastresla kosu i opet ga pogledala odozgo. Ležala je na njegovim grudima potpuno gola. Za trenutak je ostao tako ležati a onda je impulsivno reagovao, zbacio ju sa sebe na stranu i izdigao se iznad nje. Došao je u položaj u kojem je ona bila u prošlom trenutku, u položaju koji mu vraća kontrolu nad sitacijom. I dalje ju je gledao u oči, a onda opet impulsivno preko glave svukao svoju majicu. Za to vrijeme prstima mu je spuštala bermude i do trenutka kad je ostao bez majice, ostao je, bez bermuda, potpuno gol, ležati na njenom golom tijelu. Direktni pogled u oči prekinuo je sljedeći poljubac. A zatim još jedan, pa još jedan.