Zveckanje klikera

Samo je jedan način da saznaš kako zveckaju klikeri u mojoj glavi...

17.08.2012.

Poraz od velikih 3:0, het-trik heroj Ganci Ljakse

Prolazim gradom od posla, umoran i znojav žurim se kući pod tuš. Trudim se "pohitit polako", da se ne premorim i potrošim onaj zadnji atom snage koji mi u petak popodne ostane od naporne radne sedmice, a opet stići prije kući da se revitaliziram hladnim tušem i nekom podgrijanom sarmom ili filovanom paprikom, ako Bog da od juče, ili je od prekjuče...

I tako, vidiš na svakom drugom ćošku ponekog cigančića kako prosi, smara, maltretira one koji mu sadaku ne dadnu. Pa onda, normala, smara malo i mene. Pomislim u sebi, ooo maj gad, jedan nula za njih. Loš rezultat svakome pokvari dan, pa je to asocijacija na neku skalu rangiranja "lošine" dana, ili onih par sati koji su preostali u ovom danu.

Idem dalje, jer, dug je put kući, a pješke se ide, i onda naiđem na one pijačare, seljake, ne one farmere seljake, zemljoradnike, nego one u žargonu prozvane seljake, koji psuju, pljuju po cesti, koriste sveto ime Boga u svakoj rečenici na jadno ime iskrivljenoj da joj se, dok se izgovara osjeti patnja. Malo oni dobaci koju, useru i ono malo mog raspoloženja koje mi je ostalo, al hajde, Ramazan je, a i na višem sam nivou inteligencije pa ne odgovorim nego nastavim svojim putem.

Ali na moje zaprepaštenje, na kraju puta, doživim još nešto. Mali cigo, bez predna dva zuba, dere se ispod balkona materi na 5-6 sprat: "Mama, vidiš onu anam zgradu? E, tudek iđem na rođendOn!"

Tri nula za njih! (ili ti njiha)

To je bilo malo previše za moj mozak koji je u tom trenutku počeo da iskri elektromagnetnim valovima. Uletio sam u prvu prodavnicu i kupio kutiju cigareta i upaljač, pivu i rum pločicu. Sjeo sam ispred radnje, zapalio cigaretu i ispijao pivo, a kad sam ispušio, pojeo sam čokoladicu. I onda onako ošamućen, utrnulog mozga nastavio kući.

Spas donosi hladan tuš, kao nogometašu nakon pretrpljenog teškog poraza na travnjaku od velikih tri nula. A za sve to je kriv protivnički igrač, strijelac het-trika, Ganci Ljakse.

Ugodan vikend i Bajram Šerif Mubarek Olsun

PS. na Google ukucam "cigan seljak", izaberem Images, i prva slika koju mi prikaže je Zlatan Ibrahimović :D