Zveckanje klikera

Samo je jedan način da saznaš kako zveckaju klikeri u mojoj glavi...

14.12.2012.

Smak svijeta za pamćenje! II

Došli smo kod mene. U nekoliko dobro istreniranih poteza sam upalio prigušena svjetla, muziku i skinuo kaput. A onda se zavalio u fotelju. (Da, onu fotelju!) Tek sada i primijetih, jedna je bila crne a druga plave kose, obje pjane definitivno. Očima su odmjerile stan, pretpostavljam u potrazi za novom dozom alkohola.

- Frižider, kuhinja, viski!
Samo pokažem rukom. U sekundi se stvaraju u dnevnom boravku sa pićem, a jedna je čak našla i onaj smoki sa kuhinjskog stola što sam nekad ostavio da se počastim uz film ovih dana. Zapalimo po cigaretu, naspemo si po piće i počnemo neku šuplju priču. Muzika je lagano prikrivala naše izgovorene gluposti. Ja sam svjesno lupetao, kako bih im ugodio sa temama, a onda kad su se raspričale i otvorile, počnem ja svoju temu.

Počnem im pričati o smaku svijeta i kako je čitava ova noć obojena tim bojama. Počnem im priču kako mi je tamo spavaća soba i kako je na krevetu nova svilena posteljina. Pričam im kako bi bilo šteta, samo se napiti i ne sjećati se ničega lijepog prije samog kraja vremena. I na kraju, natuknem im temu kako bi bilo fino prije kraja svijeta voditi ljubav. Ludo, strastveno i nezaboravno. Čak je i meni samom ova priča zvučala jeftino i otrcano, ali činilo mi se da su je one popušile. Onda sam im pričao kako nema ništa ljepše od pogleda na svije ljepotice kako se ljube. Nije im trebalo dva puta reći, pomogla mi je muzika koja je svirala neke lagane melodije.

Ja sam se zavalio u fotelju i gledao. Zapalio još jednu cigaretu i nastavio pijuckati viski. Njih dvije su se ljubile, a onda su poljupci prerasli u maženje sa poljupcima, pa i u skidanje - prava predigra.

Ustale su, skinute u donji veš i krenule prema spavaćoj sobi. Ja sam se smješkao i čekao. Ili će me pozvati, pa ću ja lagano doći, ili neće pa ću ja svakako da im se pridružim. Ali pustio sam da one vode igru.

Na vratima spavaće sobe, jedna se okrenula, nasmijala i samo mi prstom pokazala da dođem. Spustio sam Čašu na stol, ugasio cigaretu, a onda ustao i krenuo prema sobi otkopčavajući košulju...