Zveckanje klikera

Samo je jedan način da saznaš kako zveckaju klikeri u mojoj glavi...

24.01.2013.

Da se naježiš 2

- Žašto mrzim zimu?

/Osmijeh/

- Vidiš, kao prvo ne volim hladnoću. Onda ne volim snijeg. Kišu isto tako mrzim! Kombinaciju kiše i snijega najviše. Moja mržnja prema njima eksponencijalno raste. Bljuzgavicu. Au, joj, fuj!

/Uzimam gutljaj, povljačim dim/

- Vidiš, druže, oba djeda su mi umrli u zimu. I jedna nena je preminula jedne zime. U zimu 2009., u januaru, sam ostao bez prvog, dobrog i ozbiljnog posla, zbog, takozvane, krize. Druge zime bez drugog boljeg posla.

- Jedna me djevojka ostavila jedne zime 2008., a druga neke druge zime. Jednu sam ja ostavio, bez pravog razloga. Isto u zimu.

- Daleko od toga da sam tužan i u depresiji. To nikako! Previše sam optimističan da mi bude toliko loše. Samo sam, druže, razočaran zimi. U šta, ni sam ne znam. Nisam u život. Volim život, i nastaviću da ga živim. U ljude, nema šanse. Još vjerujem da ima dobrih ljudi. Ali, druže, nekad budem toliko razočaran u to što ne znam ni ja sam šta je, da mi dođe da se napijem ko guzica, da za jedno veče ispušim kutiju cigareta, da mi ne bude nikako dobro. Pa da se pridružim svojim djedovima i neni, jer, od nečeg se umrijeti mora!

- Je li zbog toga prelaziš cestu bez da pogledaš lijevo i desno?

- Ne! Cestu i dalje prelazim bez da pogledam lijevo ili desno jer u tom momentu mislim na nju, a ne na sebe! Sjeti se šta sam ti maloprije pričao, druže.