beats by dre cheap

Novi izrazi

Počeo sam da skupljam izraze za Rječnik Novih Izraza, knjigu koju planiram objavit.

Jedan od pojmova koji ću predstaviti u ovom djelu je: PIČOPOMUDE PJESME

PIČOPOMUDE PJESME
- izraz za loše, jako loše muzičko ostvarenje, koje u jednu ruku nije toliko loše koliko je dosadno i piči po živcima i mudima muških slušalaca.

Sljedeći izraz dolazi iz Zenice, i koristi se u našem narodu još od davne 1998 godine. Naime riječ je o izrazu RASKLAVABAKLAVISATI SE.

RASKLAVABAKLAVISATI SE ~ RASKLAVABAKLAVISALI SMO SE - izraz koji se odnosi na razbacivanje baklavama, ili nekim drugim zalivenim slatkom. Ne u smislu bacati, ili gađati nekog slatkim, nego se toliko razmahat rukama dok se jede, da pršće agda sa kolača na sve strane. Ovaj izraz se koristi samo ako je kolač (baklava ili patišpanja) polivena sa više od 2 litra agde, i ako je pojedeno više od pola tepsije ( 30 kvadratnih cm) u roku od 5 minuta, bez da se pije voda, a da pri tome ne padne niti jedna mrvica kolača, dakle da se ne pomrvi, ali da najmanje 20 mililitara agde popršće u radijusu od oko pola metra. Često se koristi uz uzrečicu ALAJ, pa konačan izraz poslije bajramskog dernečenja u pravih Bosanaca i Hercegovaca glasi:

ALAJ SMO SE RASKLAVABAKLAVISALI SMO SE.

Upravo slušam neku pičopomudu pjesmu... :P

Zveckanje klikera
http://klikeri.blogger.ba
14/08/2008 10:31