beats by dre cheap

Da barem ima...

Da barem ima prodavnica, neka na nekom ćošku, u nekoj zabačenoj ulici, gdje na rinfuzu možeš kupiti sreću, osmijeh, ljubav i nježnost. I sve te proizvode u nekoliko varijacija, sa različitim aromama i pakovanjima, sa više različitih voćnih okusa i različito upakovane. Pa do dođem tamo i obavim svoj vikend šoping. Da kupim na vagu malo sreće, nekoliko osmijeha, nešto malo nježnosti i jedan paketić ljubavi. I da mi sve to, ljubazna prodavačica, zapakuje u različite papirne kesice. Da mi ona onim svojim ljubaznim tonom preporuči svaki put drugu aromu, i da ih tako isprobavam, pa da se odlučim za ono što mi najviše paše. I onda nakon nekog vremena da joj mogu samo reći: "Ono uobičajeno." A ona da mi se na to isto onako ko i do sada, nasmije, i ljubazno me usluži, pakujući mi u četiri papirne vrećice, po 100 grama svega!

Da mi u jednu vrećicu sa plavom trakicom upakuje 100 grama sreće, da imam za taj vikend, pa makar ju konzumirao i sam u stanu, bitno je da sam sretan.

U drugu vrećicu da mi zapakuje 100 grama osmijeha, koje ću odmah načeti i nabaciti nekoliko, da joj mogu njima uzvratiti za svu njenu ljubaznost. Nešto ću ostaviti za ljude koje sretnem usput doke se budem vraćao kući, a opet nešto za svoje, kada im odem na ručak za vikend. Jedan ću ostaviti u vrećici, za svaki slučaj, ako naiđem na nju. Zašto? Neka me vidi sa osmijehom, i neka zna da još uvijek nije pobijedila!

Uvijek bi se zarumenila kada bi mi u jednu od vrećica pakovala ljubav. Sa tom vrećicom bi bivala najpažljivija. Posebno i najljepše bi ju ukrašavala crvenom trakicom. I ja bih se rumenio kada bih preuzimao tu papirnu vrećicu sa 100 grama ljubavi i stavljao ju u svoj ceger. Tu vrećicu bih odlagao, pored ostalih vrećica sa crvenim trakicama na kredenac u kuhinji... I samo nek mi kažu kako nemam ljubavi! Sva sreća, nema roka trajanja, pa bi se svaki vikend gomilalo po 100 grama. Čekao bih kao i do sada što sam čekao da podijelim to sa nekime...

A onih 100 grama nježnosti... Eh, to bi mi davala u magacinu!

Zveckanje klikera
http://klikeri.blogger.ba
21/12/2012 18:43